Saab 92A 1951

Bernt Ståhl träffar Torsten Andersson och hans orenoverade Saab 92A 1951. Vi kommer att titta igenom bilen och sedan följer en test tur av bilen.

Saab 92 var en svensk personbil tillverkad av Saab. Huvudkonstruktör och drivande kraft bakom projektet var Gunnar Ljungström. Sixten Sason stod för formgivningen. Modellen är försedd med en tvåcylindrig tvåtaktsmotor på 764 cm³ och treväxlad växellåda. Till en början fanns bilen enbart i färgen buteljgrön, eftersom Saab hade enorma mängder kvar av den färgen från flygplanstillverkningen under Andra världskriget.

Saab 92 hade flera moderna lösningar, som till exempel framhjulsdrift, tvärställd motor, torsionsfjädring, kuggstångsstyrning och självbärande kaross med mycket god aerodynamik, samtidigt som den inte hade någon bagagelucka - av kostnadsskäl samt för att styva upp bakvagnen.

------------------------------------------

Donera pengar till Veteranbilstv.se

Tack all ni som Donerade pengar till Veteranbilstv.se under 2018.De räckte till att täcka nästan alla bensinkostnad för inspelningen av denna säsong. Det göra att VBTV kommer med ca 20 nya avsnitt som du och andra kan se gratis så många gånger och när ni själv vill. Du kan använda två sätt sätta in din donation. Och kom ihåg litet som stort belopp är välkommet. Tack på förhand.

Swish - Swish' a till 123 511 60 33 skriv i meddelandet "Donation".

Pay Pal - Tryck på knappen "Donera" så kommer du till PayPal, som är ett mycket säkert företag.

-----------------------------------------

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev utskick så du inte missar när ett nytt avsnitt är upplagt.

Anmäl dej på följande länk Nyhetsbrev

 

Vill du att vi skall komma på någon veteranbils träff- ansök på mailadressen nedan.

bernt@stahl.as